Over ons

Geïnspireerd door de televisieserie Prison Break, waarin hoofdrolspeler Michael Scofield regelmatig geheime boodschappen verstuurde middels papieren gevouwen zwaantjes naar zijn dierbaren, hebben wij meerdere keren een papieren gevouwen zwaantje verstopt in het bedrijfspand van onze werkgever, Mulderij & Partners Accountants en Adviseurs. Vervolgens mochten onze collega’s uitzoeken waar het zwaantje verstopt was. Om ze een handje te helpen gaven we ze wekelijks een raadsel. Elk raadsel plakten we op een ander papieren gevouwen zwaantje. De raadsels waren verschillend van aard. Sommigen waren cryptisch, anderen waren codetaal en soms waren er ook andere bijzonderheden. De collega die het verstopte zwaantje als eerste vond, kreeg een kleine beloning.

Toen we dit op kantoor introduceerden was het even spannend of er veel collega’s mee zouden doen. Dit was het geval en het spelletje ‘Swangate’ werd een succes. Het spelletje beviel zelfs zo goed dat onze collega’s het vaker wilden doen. Daarom hebben we het daarna nog een paar keer gedaan.

Nu vinden we het tijd om heel Nederland plezier te laten beleven aan deze ‘Swangate-puzzels’. Daarom hebben we verschillende puzzels gemaakt en bieden we deze aan via deze website. De raadsels in de puzzels zijn op dezelfde wijze opgezet als hiervoor beschreven. Ook deze zijn opgeplakt op papieren gevouwen zwaantjes.

Wij wensen puzzelend Nederland veel plezier en succes met het oplossen van al onze mysteries! Ondertussen blijven wij nieuwe puzzels en mysteries voor jullie maken.

Ervaar zelf of samen met je dierbaren deze NIEUWE en UNIEKE vorm van PUZZEL-ENTERTAINMENT!

Voorbeelden

Over Swangate Mysteries & Speurtochten raadsel 1
Over Swangate Mysteries & Speurtochten raadsel 2
Puzzels en raadsels voorbeeld 3